Таралеж със Ж написа целият  4. А от СУ Любен

...
Таралеж със Ж написа целият  4. А от СУ Любен
Коментари Харесай

Таралеж тества правописа на четвъртокласниците СНИМКИ

Таралеж със „ Ж ” написа целият  4. А от СУ „ Любен Каравелов ”. И в този момент чака шестици на първата от четирите дребни матури на четвъртокласниците – по български език и литература. Изпитът бе за 6035 деца от 151 учебни заведения в Пловдивска област – повече, в сравнение с се явяваха през предходните години.

Хлапетата трябваше да покажат притежаване на правописа с диктовка за таралеж, който се изгубил в гората. А след това да дадат отговор на 11 задания върху текст за четене с схващане. Той се оказа отново със зоо тема. Вълци се пробват да се сприятелят с овцете, като преди този момент се отърват от кучетата на стадото. Добре, че овенът им подшушва, че ги мамят, обясниха децата.

Лесно беше, само че тъй като преди този момент се спукахме от проби, отдъхна си на излизане Мая. С връстниците й у дома сваляли пробни разновидности от интернет, с цел да се приготвят. А на Георги най-вече му харесало да ги взема решение в клас на мултимедията.

В последна сметка Александра  не се затрудни да отсъди, че се написа избелели, а не избелЯли. С лекост хлапетата се произнесоха също, че думите изблея и заблея са сродни, а не синоними или антоними. Няма проблем и с местоименията, отсече Ивана.

 Георги Банков пък едвам изчака да бие звънецът, откакто изтекоха 40-те минути на националното външно оценяване, с цел да почерпи за рождения си ден.  Така, като отметнаха подлозите в изреченията, четвъртокласниците минаха на бонбони и соленки.

На 14 май им следва второто национално външно оценяване – по математика, а на 16 и 17 май са тестванията по „ Човекът и обществото ” и „ Човекът и природата ”. На тях учените ще дават отговор на 16 задания с избираем отговор и 3 отворени въпроса.

Тази година резултатите се качват в нова платформа, която дава повече благоприятни условия за противоположна връзка и разбор. В предходни акции да вземем за пример нямаше опция да се засече по какъв начин децата са се справили единствено на диктовката и настрана на тестовата част. За новата версия са взети поради препоръчаните усъвършенствания от учители и специалисти. До последно те бяха на тръни дали системата ще сработи, тъй като при стрес теста на 3 май с пробно въвеждане на данни, изтегляне на ключова дума и разсекретяване на тест по математика имало забавяне с към час.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР